Adatvédelmi irányelvek

Az üzemeltető elkötelezett a felhasználói és tagjai személyes adatainak védelmében. Az üzemeltető a személyes adatokat bizalmasan kezeli és minden olyan biztonsági, technikai intézkedést megtesz amely az adatok biztonságát garantálja.

A vásárló vagy felhasználó az a személy, aki a rendelési űrlapot kitöltve személyes adatokat bocsát a üzemeltető részére és megrendeli a üzemeltető által árusított termékeket, szolgáltatásokat. A rendelés leadásával elektronikus úton megkötött szerződés jön létre, melyeket jogszabályok rögzítenek. Ezek a jogszabályok jogokat és kötelezettségeket biztosítanak mind az eladó mind a vevő részére.

A feliratkozó vagy felhasználó az a személy aki valamilyen akció keretében megadja nevét, e-mail címét .Ezzel megadja a lehetőséget a folyamatos kommunikációra közte és a üzemeltető között. Ezt a kapcsolatot bármikor, bármelyik fél egyoldalúan megszüntetheti indoklás nélkül.

Az üzemeltető az ügyfeleire vonatkozó információkat nem adja bérbe, nem kölcsönzi más cégeknek illetve magánszemélyeknek. Az adataidat kezelni és nyilván tartani a személyes adatok védelméről és közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LIII törvény előírásai alapján fogja az üzemeltető, mint adatkezelő. A Te kifejezett jóváhagyásod nélkül a üzemeltető rendelkezésére bocsájtott adataidat, melyek származhatnak feliratkozásból és rendelésből, harmadik félnek semmilyen körülmények között nem adja ki. Ez alól kivételt képezhet a jogszabályi kötelezés illetve a hatósági eljárás. Az üzemeltető a Te által szolgáltatásunk igénybe vételével az interneten közzétett információkért mindennemű felelősségét kizárja.

A honlapon tippek,tanácsok hangzanak el, ezért az üzemeltető a honlap használatából bekövetkezett esetleges károkért a felelősséget nem vállalja.

Továbbá az üzemeltető a honlapon elhangzó tippek és tanácsok kivitelezésének következményeiért sem vállalja a felelősséget.

Az üzemeltető az előzetesen bejelentés nélküli változtatás jogát fenntartja. Valamint jogában áll előzetes értesítés nélkül valamennyi tartalmát,szolgáltatását korlátozás nélkül megszüntetni, felfüggeszteni.

Az üzemeltető termékében vagy szolgáltatásában tartalmazhatnak olyan linkeket(kapcsolódási pontokat), amelyek más szolgáltatók oldalaira vezetnek. Ezekért a linkekért, ezeken keresztül kapott adatokért, információkért az ebből esetlegesen bekövetkezett károkért, hibákért üzemeltető nem vállalja a felelősséget.

A weboldalról vagy a weboldalon keresztül megszerzett információkat a Felhasználó csakis saját felelősségére és kockázatára használja fel. Az esetleges károkért a weboldal üzemeltetője nem vállalja a felelősséget.

A szolgáltatások és vagy termékek elérése érdekében szükség lehet regisztrációs formanyomtatványok kitöltésére. Ezeken az oldalakon az üzemeltető személyes adatokat kér(név, email cím, stb.)

A regisztráció biztosítja a Felhasználónak bizonyos oldalak,tartalmak hozzáférhetőségét,elérhetőségét.

A felhasználó regisztráció során a valóságnak és a tényleges állapotnak megfelelő adatokat köteles megadni. A regisztráció során történt személyes adatok jogtalan felhasználásával kapcsolatban felelősség nem terheli az üzemeltetőt.

Az 5honap.hu oldal üzemeltetője a személyes adatok ellenőrzésének a jogát fenntartja. Az üzemeltető jogosult az érintett felhasználó regisztrációját törölni, ha a felhasználó az általa adott helytelen információt meghatározott időn belül felhívásra nem pontosítja.

Amennyiben a felhasználó tudomására személyes információk jutnak a termék vagy szolgáltatás használatából, úgy kötelezi magát arra, hogy ezen személyes információkat harmadik fél részére jogosulatlanul nem adja ki.

A felhasználó felelősséggel tartozik ezen kötelezettségek megszegéséből eredő károkért, melyeket tudomásul vesz.

Valamint a felhasználó a termék vagy szolgáltatás igénybevételével nem küld olyan adatot, üzenetet, amely ellentétes a következőkkel:

– nemzetközi egyezménnyel vagy bármely jogszabállyal
– a jó erkölcs követelményeivel
– általánosan elfogadott Internet-szabályokkal
– azokkal az irányelvekkel, melyekről az Internet-szolgáltató hálózati visszaélések tilalmáról rendelkezik.