Miért éppen halak?

Miért éppen halak? Lehetne feltenni a kérdést, hiszen annyi házi kedvencről lehetne írni. Miért nem kígyók, vagy éppen mondjuk papagájok? De mi újság a kutyákkal, macskákkal?

Engem személy szerint a vízben lubickoló halak mindég elkápráztattak és a mai napig elkápráztatnak. Ennek az okát valahol általános iskolás koromban kell keresgélni. Emlékszem még amikor unokatesóm aki sajnos már rég nem lehet közöttünk egy pár kék kis guppival állított be hozzánk. Nagyon örültem nekik, de semmit sem tudtam még akkoriban, hogyan is kellene őket gondozni. Előkerült az ötliteres befőttes üveg alján kaviccsal és már mehettek is bele a frissen kapott halacskák. Enni szárított vízibolhát kaptak.  Aztán persze csodálkoztam, miért pusztulnak szegénykék.

Mikor  megkaptam az első akváriumomat,  majd a benne lévő halacskák is elkezdtek szaporodni az számomra egyenlő volt a csodával.  Valahogy így kezdődött ez a vonzalom és még tart ma is az akváriumi halak iránt. Órákig eltudnám őket nézegetni, bepillantva a természet víz alatti kis darabkájába.

A víz halk csobogása, a színes kis halak kergetőzése ebben a rohanó világban egy kis nyugalmat tud csempészni az emberek életébe. A béke szigetévé tudja varázsolni lakásunk eldugott kis szegletét.

Azonban ha szeretnénk, hogy akváriumunk örömöt okozzon és ne csak a bosszúságunkat fokozza, akkor elengedhetetlen némi tudás megszerzése a témában. Vannak törvényszerűségek, amelyek ismerete átsegít minket a dolgok nehezén.

De ez majd legközelebb…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.